IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германските пивовари изхвърлят непродадена бира, искат помощ от държавата

Продажбите на бутилирана бира в магазините не са достатъчни, за да компенсират загубите на пивоварните

17:55 | 22.02.21 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германските пивовари са принудени да изхвърлят непродадена бира и поискаха финансова помощ от правителството, тъй като блокадата заради коронавируса намалява търсенето, предава Ройтерс.

Кръчмите, хотелите и ресторантите в Германия са затворени от ноември при втората блокада в страната след първата по-рано миналата година.

Пивоварите призоваха германското правителство да предостави на пивоварните помощ въз основа на програмите в страната, подпомагащи възстановяването на индустрията от последиците от коронавирусната криза. Германското правителство отпусна финансова помощ на заведенията и баровете, но не и на пивоварите.

„С всяка изминала седмица все повече пивоварни, кръчми, притежавани от пивоварни, и търговци на едро са изправени пред заплаха за съществуването си, без да имат никаква вина за това и са застрашени от несъстоятелност“, се казва в отворено писмо на около 300 пивоварни, публикувано от асоциациите на пивоварите DBB и VPBD.

Писмото беше подписано от компании като Carlsberg Deutschland, подразделение на датската бирена компания Carlsberg, Bitburger Braugruppe, Krombacher и Paulaner Brauerei.

„Блокадата и породеният от нея срив на бирения пазар станаха причина пивоварните да изгубят голяма част от икономическите си основи за една нощ“, се казва в писмото. „Наличности на стойност милиони евро, чийто срок на годност изтече, трябваше да бъдат изхвърлени“, допълват авторите му.

Продажбите на бутилирана бира в магазините „съвсем не бяха достатъчни“, за да компенсират изгубените приходи от продажби от ресторантьорския сектор и слабия износ, допълват пивоварите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
Аз никъде в Германия не съм видял да продават бирата на намалени цени.....,съществуват нормалните промоции най вече в Кауфланд и други магазини,но не и на фрапиращи намаления.....Друга тема е,че немците уж са много находчиви,но изглежда на никого не му дойде на ум да изкара алкохола от тази бира под някакъв вид.....,ако ще и уиски да направи.....,но така или иначе,те не са българи.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
onezero
преди 3 години
Що не я раздадат безплатно измекярчетата? Изхвърлят я, ама искат пари то данъкоплатеца безвъзмездно, сигурно и храна изхвърлят - капиталистическа му работа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още