IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Gibson Brands ще преструктурира бизнеса си заради заплаха от фалит

Кoмпанията дължи 500 млн. долара, а кредиторите ще предоставят нов заем от 135 млн. долара

22:42 | 01.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Емблематичната компания за производство на китари Gibson Brands подаде документи за защита при фалит, което ще даде на част от кредиторите  на дружеството собственост върху емблематичния американски бизнес, който доставя китари на Би Би Кинг, Елвис Пресли и Пийт Таунсенд, съобщи Bloomberg.

Кoмпанията дължи 500 млн. долара, а кредиторите ще предоставят нов заем от 135 млн. долара, за да запазят Gibson в бизнеса. Това на практика ще промени акционерната структура в компанията.

Преструктурирането, което ще последва, ще позволи на бизнеса с инструменти да се отдалечи от потребителската електроника, която Gibson обвинява за финансовите си неволи.

Gibson, основана през 1894 г., продава над 170 000 китари годишно в 80 държави. Нейните китари са произведени в САЩ, с фабрики в Нешвил и Мемфис, Тенеси, и Монтана. Компанията също така продава студийни монитори, слушалки, грамофони и други музикални инструменти.

Според съдебните документи до финансовите проблеми е довел бизнесът Gibson Innovations, придобит през юни 2014 г. от Koninklijke Philips NV. Бизнесът е изправен пред значителни спадове в продажбите, които се дължат отчасти на загуба на кредитна застраховка в чужбина. След преустройството дейността на това подразделение ще бъде прекратена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още