IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Годзила: Кралят на чудовищата“ оглави боксофис класацията на Северна Америка

Лоялна фен база от мъже е помогнала на новата лента с лекота да се изкачи до върха

12:23 | 03.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Акстрисата Вера Фермига по време на премиерата на филма в Лос Анджелис. Снимка: Ройтерс</em></p>

Акстрисата Вера Фермига по време на премиерата на филма в Лос Анджелис. Снимка: Ройтерс

Годзила завладя боксофиса, но с немощен рев, съобщава БТА.

Филмът „Годзила: Кралят на чудовищата“, заснет с бюджет от 200 милиона долара, зае първото място в северноамериканския бокс-офис, реализирайки скромните 49 милиона долара през дебютния си уикенд на екран.

За сравнение - предишният филм „Годзила“ от 2014 г. спечели 93 милиона долара през първия си уикенд по кината.

Лоялна фен база от мъже е помогнала на новата лента с лекота да се изкачи до върха. За сравнение дебютният уикенд на предходната лента от 2014 г. е бил посетен преобладаващо от мъже – 58% от всички зрители в периода, показват данни на Box Office Pro, цитирани от Bloomberg.

Първенецът от миналата седмица - игралната версия на анимацията „Аладин“, режисирана от Гай Ричи и с участието на Уил Смит, отстъпи на втора позиция с приходи от уикенда в размер на 42,3 милиона долара. 
Биографичният филм за сър Елтън Джон „Рокетмен“ на режисьора Декстър Флечър с Тарън Еджъртън в ролята на британския певец дебютира на трето място с постъпления от 25 милиона долара.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от психологическия трилър „Мамчето“ с Октейвия Спенсър и екшън трилъра „Джон Уик 3" с Киану Рийвс. Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 18,3 милиона долара и 11,1 милиона долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 08:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още