IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Годзила срещу Конг" - пробуждането на боксофиса

Продукцията на Warner Bros. и Legendary записа най-добрата премиера по време на пандемията

10:11 | 05.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Godzilla vs. Kong/Facebook page</em></p>

Снимка: Godzilla vs. Kong/Facebook page

Северноамериканският боксофис се завърна.

През уикенда продукцията на Warner Bros. и Legendary “Годзила срещу Конг“ записа най-добрата премиера по време на пандемията, генерирайки 32,3 млн. долара от петък до неделя, пише CNBC. Филмът, който беше пуснат на вътрешния пазар в сряда, вече е събрал 48,5 млн. долара в Съединените щати и Канада.

В международен план „Годзила срещу Конг“ е прибави 71,6 млн. долара към боксофис успеха си. Откакто направи премиера на чуждестранни пазари миналата седмица, филмът е генерирал 285,4 млн. долара.

„Резултатите на „Годзила срещу Конг“ са абсолютно впечатляващи и представляват добре дошло завръщане за индустрията, която се опитва да открие пътя напред от повече от година“, твърди Пол Дергарабедиян, който е старши медиен анализатор в Comscore.

През последния уикенд “Годзила срещу Конг“ дебютира в повече от 3000 кина в Северна Америка – повече от всеки друг филм по време на пандемията. Освен това записа най-успешния премиерен уикенд, откакто Covid-19 се разпространи по света. Същевременно отбелязва и най-голямата премиера в сряда със своите 9,6 млн. долара, както и най-големи дневни приходи в събота – 12,5 млн. долара.

„За всеки, който се съмняваше в засиленото търсене на посетителите на кина, това представяне е пореден знак за това колко устойчива може да бъде индустрията с кината“, твърди Шон Робинс, главен анализатор в Boxoffice.com.

През уикенда 55% от кината в Северна Америка бяха отворени спрямо общия брой на работещите през 2019 г., сочат данни на Comscore. По-голямата част от тези кина оперират на около 50% от капацитета си.

„Това отново трябва да изпрати послание на студиата, че аудиторията по света е жадна за големи филмови премиери“, допълва Робинс. „Ако „Годзила срещу Конг“ може да достигне тези резултати във все още свития вътрешен пазар при едновременна премиера в стрийминг, представете си какво ще могат да постигнат други блокбъстъри в месеците напред, като се има предвид разумният прозорец за ексклузивност в кината от ден едно“.

„Един спящ гигант наистина започва да се пробужда“, коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още