IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs: Футболът може да се върне вкъщи*

Американската банка прогнозира, че Англия ще спечели първия си голям футболен турнир от 55 години

15:42 | 05.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка: ЕРА/БГНЕС</em></p>

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Може ли футболът най-накрая да се прибере у дома*? Goldman Sachs Group Inc. смята така.

След като избраният от групата фаворит за титлата - Белгия - беше елиминирана от турнира Евро 2020 в петък, сега американската банка прогнозира, че Англия ще спечели първия си голям футболен турнир от 55 години на основата на свой модел на вероятностите, пише Bloomberg, цитирана от Bloomberg TV Bulgaria.

„It’s coming home“, пише в бележка Кристиан Шниткер от Goldman, имайки предвид припева на песента Three Lions от 1996 г., която често се пее от феновете на Англия.

Goldman използва данни за около 6000 мача, изиграни от 1980 г. насам, за да разработи своя модел, който отчита фактори като текущата сила на отбора, заедно с неотдавнашните резултати, ефектите на домакинското предимство и дали дадена държава е „турнирен отбор“, който е успешен по време на състезания.

„Прогнозите остават силно несигурни, дори и с най-фантастичните статистически техники“, пише Goldman в оригиналния си доклад, публикуван през май. „Това е, разбира се, точно защо футболът е толкова вълнуващ за гледане.“

Англия се изправя срещу Дания в сряда за място на финала на Евро 2020, който се играе с една година закъснение заради епидемията от Covid-19. Италия играе с Испания в другия полуфинал във вторник.

It’s coming home е припев от известната песен Three Lions 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още