IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs разкопчава едно копче

Банките масово започват да отменят строгия дрескод

15:51 | 13.07.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Привърженикът на строгия дрескод на Wall Street Goldman Sachs разкопчава едно копче в опит да привлече нови таланти в по-непринудена обстановка, пише CNBC.

Петата по големина на активите американска банка позволи на своите служители в технологичното подразделение да „правят преценка кога да се придържат към бизнес облекло“. Това гласи съобщение до служителите в края на юни, с което се е сдобила Ройтерс.

Не става ясно дали суичери и маратонки, утвърдилата се като обичайна работна униформа за младите технологични експерти, отговаря на приемливия дрескод. 

Това е един от първите ходове на новия директор „Комуникации“ на банката  Елиша Визел, който има за задача да задържи най-големите специалисти в сферата в лицето на нарастващата конкуренция.

Goldman и други банки от Wall Street се борят в продължение на години със Силициевата долина и хежд фондове да привлекат в екипите си най-добрите експерти, като обичайно ги ухажват с примамливи часове работа и парични бонуси за най-добрите софтуерни разработчици и инженери.

Визел замени Мартин Чавес, сега главен финансов директор на банката, през януари.

Около една четвърт от общо 33 хил. служители на Goldman са инженери, които помогнаха на банката по време на финансовата криза в периода между 2007 и 2009 г.

По-голямата част от служителите все още се придържат към професионален бизнес дрескод, освен ако не е указано друго от мениджърите на екипите.

Други банки също облекчиха своите служители, като намалиха изискванията за строго облекло в офиса. Миналата година JPMorgan Chase обяви, че ще даде възможност на служителите да носят по-небрежно облекло през по-голяма част от времето. През 2013 г. Barclays започна да позволява „небрежни“ петъци. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още