IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google Glass идват и с марката Ray-Ban

Производителят Luxottica сключва споразумение за производство и дистрибуция с Google

10:49 | 25.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Google Glass идват и с марката Ray-Ban

Италианският производител на марката очила Ray-Ban и Oakley – Luxottica, ще се грижи за това, очилата Google Glass да изглеждат достатъчно готини. Luxottica и американският интернет гигант са сключили споразумение за сътрудничество в тази област, като подробности засега не се споменават, пише Mashable.

Luxottica ще създава и разпространява разработените от Google компютърните очила за добавена реалност.

Финансовите условия на споразумението компаниите запазват в тайна. Luxottica заяви, че Ray-Ban и Oakley са част от сътрудничеството, без да дава каквито и да било допълнителни разяснения.

Google Glass е мини екран с размерите на пощенска марка, който е прикрепен към рамката на очилата. Устройството може да записва видео, както и да изобразява имейли и друга информация от интернет. То е безжично свързано към мобилния телефон на потребителя.

Въпреки че Google подчертава в официалното съобщение в блога си, че очилата ѝ няма да се появят още утре в любимите магазини на Oakley или Ray Ban, компанията иска да използва каналите за разпространение на Luxicotta на едро и дребно – американският гигант в сектора например оперира повече от 5000 магазина за очила в САЩ.

Като първа стъпка Luxicotta ще предостави на Google по-голямо разнообразие в избора на дизайн - след това и тласък в посока на масовия пазар. Говорител на Luxicotta обаче отказва пред Mashable да предостави информация относно цените или наличността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:35 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още