Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Горещините и Мондиал 2018 помогнаха за по-добрите резултати на Coca-Cola HBC

Нетните приходи на бутилиращата компания за периода от януари до юни са в размер на 3,23 млрд. евро

Горещините и Мондиал 2018 помогнаха за по-добрите резултати на Coca-Cola HBC

Снимка: Ройтерс

Бутилиращата компания Coca-Cola HBC отчете високи приходи за първото полугодие, тласкани нагоре от необичайно горещото време и Световното първенство по футбол.

Според компанията нетните приходи за периода от януари до юни са в размер на 3,23 млрд. евро. Това представлява увеличение от 6,4% на годишна база, без да се взимат предвид валутните ефекти.

При отчитане на валутните колебания обаче приходите нарастват само 0,5%, съобщава агенция Ройтерс.

Обемът на продажбите или количеството продадени бутилки дава тласък на продажбите с 4,6%, като останалите 1,8 процентни пункта от ръста се дължат на по-високите цени.

Още по темата

Основен двигател на растежа за компанията са възникващите и развиващите се пазари.

От компанията посочиха също, че продължава да се отчита „добър напредък“ по отношение на целите за 2020 г., като очакванията са да бъде отбелязана „още една година на растеж на приходите и подобрение на маржовете“.

Сравнимата печалба за акция нараства с 4,7% до 60 евро цента.

В края на юли компанията за безалкохолни напитки Coca-Cola публикува отчета си за второто тримесечие, от който стана ясно, че е надминала очакванията на Wall Street за продажби благодарение на успеха на нови версии на Diet Coke и търсенето на бранда Zero Sugar.

Приходите от продажби на основния бизнес с напитки са се повишили с 5% през второто тримесечие, като най-голям е приносът на Diet Coke, Coke Zero и газираната вода.

По-рано тази година компанията пусна напитки с нови вкусове от популярния си бранд Diet Coke в по-малки кенчета, отговаряйки по този начин на търсенето от потребителите на газирани напитки с ниско или нулево съдържание на захар.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Ще се пребори ли Майорка с алкохолния туризъм?