IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Алкохолът в България сред най-евтините в ЕС

През 2020 г. цената на алкохолните напитки е била над два пъти и половина по-висока в най-скъпата държава членка в сравнение с най-евтината

18:28 | 30.08.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Цените на алкохолните напитки (спиртни напитки, вино и бира) в България са сред най-ниските в Европейския съюз (ЕС), сочат данни на Евростат, публикувани днес.

През 2020 г. цената на алкохолните напитки е била над два пъти и половина по-висока в най-скъпата държава членка в сравнение с най-евтината, разкрива още статистиката.

Когато нивата на цените се сравняват със средния индекс на равнището на цените в ЕС от 100 пункта, резултатите показват, че цената на алкохолните напитки е най-висока във Финландия (с ценови индекс от 193), следвана от Ирландия (181 пункта) и Швеция (166 пункта).

На другия полюс са цените на алкохолните напитки в Унгария (с индекс на ценовото равнище от 73 пункта), Румъния (74 пункта) и България (81 пункта).

Още интересни графики може да разгледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още