IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Британската пъб индустрия отчита ръст за първи път от 10 години

В момента повече хора са наети да сервират храна, отколкото да наливат бира, което отразява променящия се характер на индустрията

16:55 | 16.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Британската пъб индустрия отчита ръст за първи път от 10 години

Броят на заведенията, в които се сервира алкохол, в Обединеното кралство се увеличи за първи път от десетилетие през 2019 г, съобщава Bloomberg.

Общият брой на пъбовете и баровете е нараснал с 315 през миналата година, според данни на Службата за национална статистика, публикувани в четвъртък. Тези с по-малко от 10 служители също се се увеличили.

Данните показват, че в момента повече хора са наети да сервират храна, отколкото да наливат бира, което отразява променящия се характер на индустрията. Британците харчат повече от доходите си, за да се хранят извън дома и по- малко – за да консумират акохол навън.

Това не е нещо негативно за бранша. Реалният оборот е нараснал през миналата година до най-високото си ниво след финансовата криза и са открити 7000 работни места повече.

16120 16120

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още