IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Най-големите спортни събития на всички времена

Две Олимпиади са по-гледани от последните две Световни първенства по футбол

15:04 | 15.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Световното първенство по футбол на ФИФА, което започна в Москва, е един най-големите спортни спектакъла в света. На всеки четири години футболни фенове от цял свят се радват на мисълта за цял месец с екшън, завършващ с финала за Световната купа - вероятно най-голямото спортно събитие на Земята.

Докато Супербоул - най-голямата спортна игра от американска гледна точка, се гледа от повече от сто милиона души в САЩ плюс може би още 100 млн. по целия свят, то финалът на Световното първенство по футбол през 2014 г. между Аржентина и Германия има средна телевизионна аудитория от повече от 560 милиона души.

И така – ясно е, че Световното първенство по футбол е огромно спортно събитие, но наистина ли е най-голямото такова от всички от гледна точка на обхвата на телевизията? Отговорът е – не съвсем.

Според Международния олимпийски комитет Олимпиадата в Лондон през 2012 г. и Олимпиадата през 2008 г. в Пекин са достигнали съответно до 3,6 и 3,5 млрд. души, като надминават аудиторията на последните две Световни първенства по футбол, които привличат 3,2 млрд. зрители в световен мащаб.

The The

Други графики вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още