IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Най-високоплатените илюзионисти в света

Дейвид Копърфийлд оглавява класацията на Forbes въпреки съдебните си неприятности напоследък

15:07 | 26.04.18 г.
<p>
	Дейвид Копърфийлд е спечелил близо два пъти повече от вторите в класацията на списание Forbes.&nbsp;<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Дейвид Копърфийлд е спечелил близо два пъти повече от вторите в класацията на списание Forbes. Снимка: Архив Ройтерс

Американският илюзионист Дейвид Копърфийлд попадна в центъра на медийното внимание миналата седмица, след като британски турист заведе дело срещу него за небрежност. Той твърди, че пострадал по време на едно от представленията му.

В иска си Гавин Кокс посочва, че е похарчил над 400 хил. долара за медицински грижи, след като паднал по време на номер на илюзиониста, наречен „Lucky #13".

За да изпълни трика си, Копърфийлд избрал 13 зрители на случаен принцип, които изчезнали, след което отново се появили в дъното на залата. Илюзионистът беше принуден да разкрие номера си, след като Кокс заяви, че паднал, докато тичал по коридори, за да доведе илюзията до успешен край, пише Statista.

Макар адвокатите на Копърфийлд да твърдят, че разкриването на трика може да засегне финансово клиента им, той остава най-добре платеният илюзионист в света до момента. Според списание Forbes майсторът на магията е спечелил малко над 60 млн. долара миналата година, като оставя конкурентите си далеч назад.

На второ място е магьосническият дует Пен и Телър, които изнасят представления в Лас Вегас пет пъти в седмицата и имат собствено тв шоу. Миналата година те са спечелили 30,5 млн. долара.

Третото място е за американския каскадьор, илюзионист и музикант Крис Ейнджъл, който миналата година е заработил 14,5 млн. долара благодарение главно на съвместното си представление със Cirque du Soleil и представленията си в египетския курорт Луксор.

Най-високоплатените илюзионисти в света са спечелили общо 147 млн. долара миналата година.

Infographic: The World's Highest-Paid Magicians  | Statista Още графики вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още