IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Неспирният възход на музикалния стрийминг

Само в САЩ от началото на годината са били стриймвани 403 млрд. песни

12:58 | 12.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Музикалната индустрия се намира във възход, който увеличи приходите на големите лейбъли до 15-годишен връх и продължава да разбива нови рекорди откъм потребление и през първата половина на 2018 г.

Според доклада за полугодието на аналитичната компания Nielsen само за първите шест месеца на годината американците са стриймвали рекордните 403 млрд. песни – две трети от броя им за цялата минала година. В същото време техният брой е нараснал близо шест пъти в периода между 2013 и 2017 г., обобщава Statista.

Стриймването както безплатно с реклами, така и с абонамент, носи 65% от американските приходи от музика, измествайки отдавна от първото място покупката на дискове и свалянето на песни.

От Nielsen посочват, че общото потребление на албумни еквиваленти – термин, включващ продажбата на физически и дигитални албуми, на песни, както и музикалния стрийминг, е нараснало с 18%.

Самото стриймване на песни е достигнало нов рекорд, преминавайки бройката от 400 млрд. броя. От началото на годината стриймването на музикално аудиосъдържание нараства с 45% и вече надвишава бройката от 268 млрд. песни. В същото време търсенето на музикално видеосъдържание нараства с 35% на годишна база.

Дрейк и Пост Малоун са най-стриймваните изпълнители в САЩ със съответно 3,3 млрд. и 3,1 млрд. песни. На Дрейк е и най-търсената песен от началото на година - „God’s Plan“.

При поп изпълнителите първенството принадлежи на Ед Шийрън и неговия хит Perfect. В рок жанра първото място е за Imagine Dragons благодарение на три техни песни – Тhunder, Believer и Whatever it Takes.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 06:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още