IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хамес Родригес донесе 26 млн. евро на Реал за 48 часа

Мадридският клуб е продал 345 хил. реплики на фланелката на нападателя за две денонощия

14:00 | 25.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Хамес позира с новия си екип. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Хамес позира с новия си екип. Снимка: Ройтерс

Реал Мадрид е напът да избие голяма част от парите, които плати за привличането на голмайстора на Мондиал 2014 Хамес Родригес. Испанският клуб плати 80 млн. евро за нападателя на френския Монако.

Реал е успял да продаде цели 345 000 реплики на фланелката на Хамес с емблемата на кралския клуб само за 48 часа, след като позира с белия екип пред 44 000 фена на стадион „Бернабеу“.

Това прави приходи от над 26 млн. евро при средна цена на фланелка от 75 евро по целия свят, пише испанският спортен всекидневник Sport, като се позовава на маркетинговата компания Euromericas Sport Marketing.

По този начин се оказва, че отборът е продавал по 7188 фланелки на час. „Ако това темпо на продажби се запази, се очаква Хамес да се доближи до рекорда на Кристиано Роналдо, чийто фланелки станаха притежание на 1 млн. души“, казва пред Sport Херардо Молина, почетен професор по спортен маркетинг.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още