IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Harley-Davidson ще строи завод в Тайланд

Американските профсъюзи обаче приеха решението като "шамар в лицето на американския работник"

13:58 | 25.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на мотоциклети Harley-Davidson обяви днес, че ще изгради завод в Тайланд, основния център на тази индустрия в Азия. Планът на компанията е заводът да обслужва разрастващия се пазар в Южна Азия. Ходът обаче беше разкритикуван от американските профсъюзи, пише CNBC.

Компанията не е разкрила данни за планираната инвестиция в тайландската провинция Районг, която се намира югоизточно от Банкок.

Кейти Уитмор, мениджърът на Harley-Davidson за връзки с обществеността, заяви, че компанията е отчела най-добрите си резултати в Азиатско-тихоокеанския регион през 2016 г., макар че не разкри конкретни данни.

По думите ѝ тайландският завод ще помогне на компанията да е по-гъвкава и да е по-конкурентоспособна в азиатския регион и Китай.

Заводът ще позволи на базираната в Милуоки Harley-Davidson да избегне 60-процентната тарифа за внос на мотоциклети и да получи данъчни облекчения, когато изнася моторите си в съседните на Тайланд страни, благодарение на търговското споразумение на членовете на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия.

Harley отвори завод в Индия през 2011 г. Освен това тя прави мотоциклети и във фабрика в Бразилия.

След като New York Times писа, че компанията планира инвестиция в Тайланд, международният президент на американския профсъюз United Steelworkers (USW) Лео Джерард заяви, че решението е „шамар в лицето на американския работник и на стотиците хиляди, които карат Harley в страната“.

USW представлява работещите в заводите на Harley в два американски щата и общо 850 хил. работници в Северна Америка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още