IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hasbro предупреди, че очаква голям финансов удар заради войната в Украйна

Компанията не успя да отговори на очакванията на Wall Street

19:35 | 19.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Производителят на играчки Hasbro не успя да изпълни очакванията на Wall Street за тримесечната си печалба и предупреди за потенциален удар от 100 млн. долара върху приходите си тази година заради руската инвазия в Украйна, предава Ройтерс.

Цената на акциите на компанията спадна с 2% до 81,80 долара преди началото на борсовия ден, тъй като скокът на разходите за суровини засегна печалбата на гиганта.

Въпреки това към 19:32 ч. българско време ценните книжа на компанията поскъпват с 4,66%.

Въпреки че търсенето на играчки нарасна от началото на пандемията, тъй като децата прекарваха повече време у дома, затварянето на заводите, липсата на контейнерни кораби и дългите закъснения по пристанищата доведоха до нарастване на разходите и свиване на маржовете на печалата на Hasbro.

Коригираният оперативен марж на компанията за първото тримесечие е спаднал до 12,2% от 15,6%.

Hasbro отчете коригирана нетна печалба от 57 цента на акция за тримесечието, завършило на 27 март. Това се оказа под прогнозата за 61 цента на акция по данни на Refinitiv IBES.

Въпреки това нетните приходи на производителя на Monopoly са нараснали с 4% до 1,16 млрд. долара, което се оказа над прогнозата за 1,15 млрд. долара, благодарение на търсенето на ролевите игри „Magic: The Gathering” и „Dungeons & Dragons”.

Успехът на звеното, в което попадат тези игри, привлече вниманието на инвеститора активист Alta Fox Capital Management, който подтиква Hasbro да отдели този бизнес.

Hasbro заяви, че очаква оперативната ѝ печалба за фискалната 2022 г. да нарасне със среден едноцифрен процент, докато предишната прогноза беше за нисък едноцифрен процент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още