IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hasbro преодоля колапса на Toys’R’Us

Производителят на играчки надмина очакванията на Wall Street за финансовите резултати през второто тримесечие

17:34 | 23.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<i>Снимка: Ройтерс</i></p>

Снимка: Ройтерс

Производителят на играчки Hasbro Inc надмина очакванията на Wall Street за печалби през второто тримесечие, преодолявайки миналогодишния банкрут на Toys’R’Us. Това доведе до ръст на цената на акциите на компанията от 12 на сто, пише Ройтерс.

Компанията, подобно на други американски производители на играчки, беше ударена силно от неочакваната ликвидация на Toys’R’Us. Очакваше състоянието ѝ да се влоши през втората половина на годината.

„Фокусирани сме върху преодоляването на скорошната загуба на един от основните ни клиенти. Имаме ясно начертана стратегия, която включва и желанието на търговците на дребно да срещнат нуждите на потребителите след оттеглянето на Toys’r’Us“, заяви главният изпълнителен директор на Hasbro Брайън Голдмън, цитиран от Ройтерс.

Hasbro си партнира с голямата филмова продуцентска компания Walt Disney в производството на играчки, базирани на популярни филмови франчайзи като Star Wars и лентите за супергерои на Marvel.

При последния си ход да разшири своето портфолио през май, Hasbro похарчи 533 млн. долара, за да добави нови персонажи към продуктите си от популярния телевизионен сериал Power Rangers.

За последното тримесечие нетните печалба на компанията се понижиха с 11 на сто до 60,3 млн. долара или 48 цента за акция, но надминаха средните очаквания на анализаторите за 29 цента за акция.

Приходите на Hasbro се понижиха с 10 на сто до 904,5 млн. долара за тримесечието, но спадът е почти наполовина от очакваното, като анализаторите предвиждаха печалба от 833,1 млн. долара.

Постъпленията от франчайз сегмента на Hasbro, който стои зад игри като Monopoly и Baby Alive и генерира половината от общите приходи, се понижиха с 8 на сто.Спадът е много по-мек от очакваното от анализаторите 30-процентно понижаване.

Единственият сегмент, за който е отчетено увеличаване на печалбата, е компанията за развлечения и лицензиране. Тя е отчела ръст на печалбата с близо 26 на сто до 64,7 млн. долара за второто тримесечие.

“Докато продажбата на продукти беше слаба през второто тримесечие, ползите от сегмента за забавления и лицензиране дойдоха като една добра компенсация“, каза Стефани Уискин, анализатор от Jefferies.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още