IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hasbro: Радваме се на страхотно търсене на нашите продукти

Новините изпратиха цената на акциите на производителя на играчки нагоре

19:58 | 23.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Книжата на американския производител на детски играчки Hasbro поеха нагоре в началото на търговията в САЩ днес, след като главният изпълнителен директор Браян Голднър заяви, че компанията се радва на голямо търсене по време на пандемията на коронавируса, пише CNBC.

„Като цяло наблюдаваме страхотно търсене на нашите продукти“, коментира Голднър. „В действителност нашите вериги за доставки в Китай са възстановени и работят“.

В резултат от коментарите цената на акциите на Hasbro скочи с повече от 17 на сто до около 54 долара.

В началото на февруари книжата се търгуваха за около 105 долара, но записаха драматичен спад, когато инвеститорите отговориха на нарастващата несигурност заради икономическите последици от коронавируса.

Дори и с ръста от днес, цената на акциите е с около 50% по-ниска срямо нивата от началото на февруари. През юли миналата година книжата удариха 52-седмичен връх от 126,87 долара.

Борсите в САЩ започнаха търговията на червено, тъй като Wall Street очаква законодателни решения за фискални стимули от страна на Вашингтон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още