IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Heineken придобива 50% от щатския производител на бира Lagunitas Brewing

Финансовите параметри по сделката не се разкриват, но ходът на холандската компания е насочен към експанзията й на пазара на крафт бири

20:30 | 08.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Холандската пивоварна компания Heineken NV се сдоби с 50% от капитала на американския производител на бира Lagunitas Brewing Co. Ходът на европейския производител е насочен към експанзията му на пазара на крафт бири, пише Ройтерс.

Финансовите параметри по сделката не се разкриват.

Lagunitas е един от най-известните и най-бързо растящи производители на крафт бири в САЩ. От Heineken съобщават, че щатското дружество ще продължава да бъде ръководено от своя основател и изпълнителен директор Тони Магий и да оперира като самостоятелна компания.

Като цяло броят на сключените сделки в индустрията се увеличава, тъй като компаниите се опитват да се възползват от добрите оценки, които са в резултат на бума в сектора.

През 2014 г. обемите в оценяваната на 19,6 млрд. долара крафт бирена индустрия нараснаха с 18%, сочат данни на Brewers Association. За сравнение – миналата година обемите при Lagunitas се покачиха с 50%.

По-рано тази година калифорнийският пивовар, ориентиран към пазара на крафт бири, Firestone Walker Brewing Company обяви сливането си с пивоварната Duvel Moortgat, собственост на фамилията Флемиш.

През май компанията за частни капитали Fireman Capital Partners се сдоби с мажоритарен дял в Oskar Blues Brewery.

Миналата година Pabst Brewing company бе придобита от Blue Ribbon Intermediate Holdings, която е резултат от партньорството между бирения предприемач Юджийн Кашпър и фирмата за частни капитали TSG Consumer Partners.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още