IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Хелоуин убива" детронира новия Джеймс Бонд

Филмът на ужасите събра 50,4 млн. долара по данни на Comscore

09:59 | 17.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Halloween Kills Facebook page</em></p>

Снимка: Halloween Kills Facebook page

“Хелоуин убива“ – най-новият филм от отдавна продължаващата поредица филми на ужасите, дебютира на първо място в боксофиса в Северна Америка, детронирайки продукцията за Джеймс Бонд „Смъртта може да почака“ само след един уикенд на върха, пише Bloomberg.

„Хелоуин убива от Universal Pictures генерира 50,4 млн. долара според оценката на Comscore. BoxOffice Pro прогнозира 48 млн. долара приходи от премиерата в Северна Америка, докато студиото очакваше сумата да достигне 47,5 млн. долара.

„Смъртта може да почака“ на Metro-Goldwyn-Mayer и Eon Productions успя да събере 24,3 млн. долара от продажбата на билети в САЩ и Канада, сочат данни на Comscore. Смяташе се, че филмът ще събере 25 млн. долара.

Три високобюджетни филма – „Смъртта може да почака“, „Хелоуин убива“ и „Венъм 2: Време е за Карнидж“ – се бориха за парите на американците, желаещи да се върнат в кината по време на пандемията. Това е един от най-натоварените уикенди, откакто наложените заради Covid-19 ограничения бяха разхлабени. В края на седмицата към компанията на тези продукции ще се присъедини и „Дюн“ – също високобюджетна лента на Warner Bros.

„Хелоуин убива“ е с участието на Джейми Лий Къртис, Джуди Гриър и Антъни Майкъл Хол. Около 45% от критиците препоръчват филма според Rotten Tomatoes. Universal твърди, че това е най-успешният дебютен уикенд за филм, който е пуснат едновременно в кината и онлайн. Филмът е достъпен в премиум версията на стрийминг услугата на Comcast – Peacock.

Резултатът на „Смъртта може да почака“ предполага, че по-младите хора, които предпочитат филми на ужасите, са по-склонни да се върнат в кината от по-възрастните фенове на Джеймс Бонд. Филмът генерира 55,2 млн. долара в САЩ и Канада през първия си уикенд на голям екран. Сумата се оказа под прогнозата на Boxoffice Pro за 84 млн. долара.

Друг голям дебют от петък е продукцията на Walt Disney „Последният дуел“, режисирана от номинирания за „Оскар“ Ридли Скот. Филмът успя да събере 4,82 млн. долара. В него участват звезди като Мат Деймън, Адам Драйвър и Бен Афлек. Около 87% от критиците препоръчат филма според Rotten Tomatoes.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още