IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хюстън - градът, който се превърна в културен център на САЩ

Мястото привлича артисти, дизайнери и амбициозни хора с много идеи

12:41 | 20.04.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Хюстън дълго време беше свързван с неща като добива на петрол и Johnson Space Center на НАСА, но днес се е превърнал в едно от най-вълнуващите места в Америка. През последното десетилетие градът се радва на наплив от млади професионалисти, хора, прогонени от урагана Катрин, имигранти и други, подмамени от ниските разходи за живот и големите перспективи за работа.

В същото време в града идват все повече авангардни готвачи, артисти и дизайнери, пълни с нови идеи. Те създават иновативни ресторанти и модерни бутици в малки квартали, на които никой не е обръщал внимание през последните 10 години.

Хюстън се възползва и от големи благотворителни инвестиции, които помагат на града да разшири приноса си в областта на културата, пише Bloomberg. В резултат от това хората от Хюстън ще ви кажат, че мястото е изместило Остин в класацията на най-готините метрополиси в страната. Това се е случило благодарение на различните хора, които живеят заедно там. Те са артистично настроени и изключително амбициозни.

Някои от най-впечатляващите признаци на промяната могат да се видят в една от частите на града, която преди опустявала след 17.30 ч., твърди директорът на Музея за изящни изкуства Гари Тинтъроу.

По думите му пространството, известно като Discovery Green, се е превърнало в притегателна сила са всички, търсещи развлечение и изкуство. През тази година мястото празнува своята шеста годишнина. В околните блокове се крият стилни ресторанти и барове, както и наскоро реновирания 135-стаен Hotel Icon, който се намира в сградата на Union National Bank от 1911 г.

Сред местата за изкуство в търговския квартал Upper Kirby е McClain Gallery, прочута с изложбите на Лари Бел и Джулиан Шнабел. Наблизо се намира Moody Gallery, докато Parkerson Gallery привлича преди всичко любителите на картини от XIX и XX век.

Западно от Upper Kirby се намира 131-годишната компания Hamilton Shirts, която прави някои от най-добрите мъжки ризи в страната.

„Обичам това, че можеш да видиш хората, които шият там“, коментира певецът Лайл Ловет, чиято втора колекция от ризи за Hamilton излезе тази година.

Това са само малка част от множеството примери за промяната, която се случва града и която е свързана с прилива на хора от различни националности.

„Ние имаме силно мултикултурно влияние. Можете да видите света, докато просто си вървите по улицата“, посочва Ловет. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още