IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

H&M не плащала справедливо на работниците си по света, включително в България

Те са принудени да работят допълнителни часове, за да оцеляват, съобщават правозащитни организации

22:15 | 24.09.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Компанията за облекла H&M не изпълнява ангажимента си да осигурява справедливо заплащане на работниците си по света, което принуждава много от тях да работят допълнителни часове, за да оцеляват, съобщиха правозащитни организации, цитирани от Ройтерс и БТА.

Въз основа на интервюта с 62-ма души от шест доставчици на H&M в България, Турция, Индия и Камбоджа става известно, че нито един от работниците не получава заплата близо до т. нар. жизнен минимум, който да му позволява да покрива основните нужди на семейството си.

H&M трябва да вземе незабавно мерки, за да спре скандала с ниските заплати и нарушаването на правата на работниците, посочва Бетина Мюзиолек от обединението на профсъюзни и благотворителни организации CCC.

Компанията, която има над 4800 магазина в 69 страни, заяви, че не споделя вижданията на СCC за заплатите в нейните най-малко 600 фабрики с 930 000 шивачи. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
DarkStar
преди 5 години
"Компанията, която има над 4800 магазина в 69 страни, заяви, че не споделя вижданията на СCC за заплатите в нейните най-малко 600 фабрики с 930 000 шивачи. "сега ми е интересно дали потребителите в България ще намалят покупките си от тази верига в знак на протест и солидарност...Това беше реторичен въпрос... сега просто чакат следващата промоция :)))както е казал един мъдрец "ако чакаме промяната, ще има доста да почакаме"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още