IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холандската прогноза за лалетата: слънчево с възможност за туристи

Над един милион чуждестранни посетители се очаква да пристигнат в страната с население 17 милиона души по повод Великден този уикенд

17:33 | 19.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Цъфтящите пролетни полета в Холандия обагрят страната в ослепително червено, бяло и синьо. На този фон обаче може би се оформя съвременен "балон на лалетата" - туристите, съобщава Ройтерс, цитиран от БТА.

Над един милион чуждестранни посетители се очаква да пристигнат в страната с население 17 милиона души по повод Великден този уикенд, което е рекорд, отбелязва холандската туристическа служба.

Директорът на службата Йос Вранкен каза, че очаква тези туристи да похарчат 300 милиона евро. Мнозина са привлечени от музеите и другите културни забележителности на страната, но през април цветните поля и изложението на цветя в Кукенхоф оглавяват списъка на нещата, които задължително трябва да се видят в Холандия.

Макар любителите на цветята и снимките, които споделят в социалните мрежи, да са безплатна реклама на холандския туризъм, както и на цветарския сектор, не всичко е "цветя и рози".

"Има си и отрицателна страна," каза Вранкен.

"Фермерите търпят огромни щети по полетата си от туристите, които снимат," каза той.

И чуждестранни, и холандски туристи използват уебсайтове, на които има информация къде в момента цъфтят цветята.

По краищата на полетата са поставени знаци и преграждения с надписи, включително на китайски и английски, които гласят "Радвайте се на цветята, зачитайте нашата гордост".

Тези призиви изразяват концепцията, че да се снима в края на полетата е приемливо, но разхождането между цветята, за да се правят снимки, ги съсипва.

Същевременно фермерите в не толкова рекламираните райони пък виждат възможност.

В Крейл, северозападно от Амстердам, предприемачи предлагат разглеждане на лалета съчетано със специална зона за селфита, обиколки с хеликоптер, храни, напитки и надуваеми замъци за децата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още