IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холивуд дава старт на надпреварата за големите филмови награди

В боксофиса в Северна Америка започват да се появяват по-нискобюджетни продукции, които могат да се окажат претенденти за награда "Оскар"

10:09 | 16.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Marshall Movie Facebook page</em></p>

Снимка: Marshall Movie Facebook page

"Маршал“, новата филмова продукция за ранните дни на първия чернокож в редиците на Върховния съд на САЩ, даде начало на сезона, в който Холивуд показва по-малки филми, които са смятани за претенденти за наградите "Оскар", пише Bloomberg.

Филмът, чиято премиера беше този уикенд в малко над 800 кина в САЩ и Канада, събра 3 млн. долара приходи в двете страни, посочва ComScore. Но лентата не успя да се класира в топ 10 на боксофиса в Северна Америка.

„Честита смърт“, евтин трилър с елементи на филм на ужасите, дело на Blumhouse Productions и Universal Pictures на Comcast, се изкачи до първото място в първата си седмица по кината, генерирайки 26,5 млн. долара.

Този уикенд се очакваше да няма големи филмови премиери, тъй като студиата се фокусират върху заглавията, които очакват, че могат да вземат награди, а не толкова върху високобюджетни франчайзи.

Акцентите на тримесечието от гледна точка на продажбите на билети се очаква да бъдат филмите за супергерои - „Лигата на справедливостта“ и „Thor: Ragnorok", чиито премиери са следващия месец. През декември се очаква и новият филм от поредицата „Междузвездни войни“. Дотогава през повечето уикенди ще се появяват по-малки продукции като „Маршал“, с които продуцентите се надяват да спечелят награди.

„Маршал“ успя да изпълни прогнозата на Box Office Mojo. Лентата е смятана за претендент за "Оскар" и има 86% положителни отзиви в сайта RottenTomatoes.com. Филмът, който струва 12 млн. долара, е разпространяван от Open Road Films и се класира на 11-то място в боксофиса тази седмица.

"Честита смърт“ успя да генерира повече от 20-те млн. долара приходи, прогнозирани от BoxOfficePro.com. Филмът има 69% положителни отзиви в RottenTomatoes.com и струва 4,8 млн. долара според Box Office Mojo.

"Чужденецът“ с Джеки Чан дебютира на трето място в боксофиса с 12,8 млн. долара приходи от продажби. Той успя да надмине прогнозата на Box Office Pro за 10,5 млн. долара приходи. В RottenTomatoes.com продукцията има 56% положителни отзиви. По данни на Box Office Mojo филмът е направен с бюджет от 35 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още