IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холивудски студиа се обединяват зад нова онлайн филмова платформа

Чрез създадено от Walt Disney приложение потребителите ще могат да събират дигиталните филми на едно място

10:43 | 12.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Пет холивудски филмови студиа обединяват усилия, за да предложат нова услуга, с която потребителите ще могат по-лесно да събират на едно място дигитални филми, за да ги гледат у дома или на мобилните си устройства, съобщиха студиата в изявление от сряда.

Услугата Movies Anywhere бе разработена от Walt Disney, за да предложи едно приложение и уебсайт, където потребителите могат да събират филмите, поръчани от тях от различни търговци на дребно, припомня Ройтерс.

Universal Pictures на Comcast, Warner Bros на Time Warner, 20th Century Fox на Twenty-First Century Fox и Sony Pictures Entertainment на Sony Corp се присъединяват към тези усилия, се казва в изявлението.

Холивудските филмови студиа търсят начини да увеличат дигиталните си продажби на филми, след като излъчването им по кината спре, за да компенсират отслабващата популярност на физическите DVD дискове.

Безплатната услуга Movies Anywhere, стартирана в САЩ в сряда, първоначално ще позволява достъп на потребителите до филми, закупени от iTunes на Apple, Amazon Video, Google Play и Vudu на Wal-Mart. Други търговци на дребно и студия също вероятно ще се присъединят в бъдеще.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още