Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Home Depot отчете ръст на тримесечната печалба

Приходите отбелязват 2,7-процентен спад

Home Depot отчете ръст на тримесечната печалба

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

Home Depot отчете по-висока печалба за четвъртото тримесечие и надмина прогнозата за приходите от продажби в обектите, отворени от поне година, въпреки че общите приходи се свиха, тъй като компанията отчете една седмица по-малко спрямо предходната година, пише Wall Street Journal.

Компанията за продукти за дома и ремонти обяви 2,48 млрд. долара нетна печалба, или 2,28 долара на акция, в сравнение с 2,34 млрд. долара, или 2,09 долара на акция, година по-рано. Анализаторите, анкетирани от FactSet, очакваха 2,10 долара на акция.

Базираната в Атланта компания заяви, че приходите за тримесечието, което завърши на 2 февруари, са се свили с 2,7% до 25,78 млрд. долара. Анализаторите очакваха сумата да е 25,76 млрд. долара. Home Depot заяви, че допълнителната седмица в рамките на сравнимия период на 2018 г. е добавила 1,7 млрд. долара към приходите.

Приходите от продажби в търговските обекти, отворени от поне година, са се повишили с 5,2% през периода, изпреварвайки прогнозата на анализаторите за 4,7%.

Още по темата
              

Home Depot, която управлява около 2300 магазина, не успя да изпълни прогнозата за този показател през предходното, четвърто фискално тримесечие според FactSet.

Броят на клиентските трансакции се е свил с 6,4 на сто спрямо година по-рано, а средната сума, която всеки клиент е похарчил, е нараснала с 4,1%.

Оперативните разходи са записали 5,6% спад до 5,33 млрд. долара през тримесечието.

Освен това компанията повиши тримесечния си дивидент с 10% до 1,50 долара на акция.

Home Depot потвърди финансовата си прогноза за фискалната 2020 г. Стойността на книжата се на компанията се повиши с 2,7% преди началото на търговията.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Кои са най-скъпите футболисти на Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Интер и Ювентус