IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотел в Шотландия ползва енергия от огромна литиево-йонна батерия

100-киловатовата батерия цели по-добро управление на потреблението на енергия от хотела

16:39 | 04.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Хотел в Шотландия започна да използва литиево-йонна батерия за своите операции, пише CNBC.

Premier Inn в Единбург, който разполага с 200 стаи, ползва 100-киловатова батерия с цел по-добро управление на своето енергийно потребление.

Батерията тежи около пет тона и се зарежда напълно за около два часа. Тя има капацитета да снабдява с енергия хотела за максимум три часа.

Енергийната компания E.ON е доставила и инсталирала батерията. В изявление компанията посочва, че хотелът в Единбург е избран за тест на батерията, „отчасти защото Шотландия е голям производител на възобновяема енергия, като вятърна енергия, която може да е по-нестабилна“.

Марката Premier Inn е собственост на гиганта в сферата Whitbread. Сред другите брандове на компанията са Beefeater и Brewers Fayre.

Е.ON допълва, че се очаква инсталацията да спести на хотела 20 хил. паунда (25 345 хил. долара) от енергия годишно. Ако тестът премине успешно, подобни батерии ще бъдат добавени и в други хотели с марката Premier Inn.

Според шотландското правителство Шотландия е дом на 25% от офшорните ресурси на вятърна енергия в Европа.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още