IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hugo Boss ще си търси нов бос

Председателят на борда на модния концерн Клаус-Дитрих Ларс напуска компанията в края на февруари

17:39 | 25.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Председателят на Борда на модния концерн Клаус-Дитрих Ларс размаха бялата кърпа. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Председателят на Борда на модния концерн Клаус-Дитрих Ларс размаха бялата кърпа. Снимка: Ройтерс

Германският моден концерн Hugo Boss трябва да си търси нов шеф. Сегашният председател на Борда на директорите на компанията Клаус-Дитрих Ларс ще напусне компанията в края на февруари, обяви самият моден производител.

Вотът на борсата е еднозначен – решението се приема положително. Акциите, които се търгуват в рамките на индекса Mdax, поскъпват с над 3 на сто. За последните шест месеца обаче цената на книжата се понижи двукратно, предава DPA.

„Той бе отговорен за стратегията на компанията, която доведе до кризата“, коментира пред N-TV новината борсов играч. Натискът да си тръгне след последните понижения на цената на акциите е станал още по-сериозен, предполага той. При представянето на данните на компанията във вторник книжата се обезцениха в следборсовата сесия с цели 30 на сто. Въпреки това няма да е лесно компанията да бъде измъкната от кризата – и с нов шеф, смята търговецът. 

Сбогуването на Ларс с компанията става по негово собствено желание, пояснява Hugo Boss. Той се е договорил с Комитета по персонала да напусне „по взаимно съгласие“ мястото си в борда на групата от 29 февруари.

Ларс беше начело на компанията в продължение на осем години. Неговите задължения до второ нареждане ще се поемат от други членове на борда. Комитетът по персонала на Надзорния съвет ще се занимае „веднага" с въпроса за неговия наследник, се казва в съобщението.

В момента Hugo Boss страда от трудната пазарна среда. След по-слаб старт на годината от очакваното на ключови пазари, като Китай и САЩ, компанията отмени преди два дни своята средносрочна прогноза и обяви възможен спад на оперативната печалба за текущата година.

От няколко тримесечия ситуацията в Hugo Boss не е особено оптимистична. По време на конферентен разговор с инвеститорите още през ноември главният изпълнителен директор Ларс показа неувереност в резултатите, припомня DPA. Той обяви, че приходите през 2016 г. ще са под дългосрочната цел за висок едноцифров процентен растеж. Ларс добави, че компанията може да не достигне скоро целта си и за маржа.

Пълни финансови резултати за 2015 г. Hugo Boss ще представи на пресконференцията си на 10 март. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още