IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hugo Boss смени редица мениджъри в опит да съживи бранда

Новият главен изпълнителен директор се опитва да модернизира марката Boss и да го направи по-привлекателен за по-младите потребители

16:28 | 04.11.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Модната компания Hugo Boss направи промени във висшия си мениджърски екип под управлението на новия главен изпълнителен директор Даниел Гридер, който иска да превърне германския моден търговец в един от 100-те най-големи световни бранда, предава Ройтерс.

Германската марка, която повиши годишните си насоки миналия месец след възстановяване на печалбата през третото тримесечие, в четвъртък заяви, че е направила промени в ръководството, включително за Китай, Русия и нововъзникващите пазари.

Джудит Сун ще бъде управляващ директор за Китай, бившият изпълнителен директор Ralph Lauren Луиджи Бойоки ще управлява новосформирано звено за нововъзникващите пазари и Русия, а Кристофър Кьобер ще ръководи дейността при обувките и аксесоарите, след като дойде от Tommy Hilfiger миналия месец.

Брандът, известен с елегантните си мъжки костюми, изпитва трудности да съживи бизнеса си години преди пандемията с Covid-19 да принуди хората да работят у дома, сменяйки официалното облекло с анораци и маратонки.

Компанията обаче отчете в четвъртък продажби и печалба за третото тримесечие над предкризисните нива за същия период.

Голяма част от това се дължи на съживяването на пазарите в Европа и САЩ, макар че продажбите са намалели с 1% в Азиатско-Тихоокеанския регион, след като подновените ограничения заради коронавируса са довели до затварянето на около 10% от мрежата магазини на компанията в региона.

Гридер, който е бивш ръководител на конкурентния бранд Tommy Hilfiger, се опитва да модернизира марката Boss и да я направи по-привлекателна за по-младите потребители, представяйки по-ежедневни стилове и харчейки сериозно за маркетинг с известни лица и социални медии.

Швейцарският главен изпълнителен директор, който пое поста през юни, поставя по-голям фокус и върху разширяването на онлайн продажбите в стратегия, която преследваше и в Tommy Hilfiger.

Hugo Boss заяви в четвъртък, че е създала нови дигитални операции в германската си централа в Мецинген и в португалския град Порто, планирайки да пусне нов сайт на бранда в началото на 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още