IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Amazon е въвлечена в секс скандала в Холивуд

Компанията отстрани шефа на звеното си за филми по обвинения в сексуален тормоз

12:50 | 13.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Amazon.com отстранява ръководителя на нейното звено за филми и телевизионни продукции Рой Прайс, след като продуцент коментира пред Hollywood Reporter, че е била жертва на сексуален тормоз от негова страна. Всичко това се случва само дни, след като се появи серия от подобни оплаквания, насочени към Харви Уейнстийн, който е ръководител на продуцентската компания, на която е съосновател, пише Bloomberg.

Айса Хакет, която е работила по сериала „The Man in the High Castle” на Amazon Prime Video е коментирала, че Прайс ѝ е отправял неприлични предложения по време на събитие, състояло се преди две години. Прайс не е открит за коментар.

„Рой Прайс напуска поста веднага“, коментираха от Amazon в изявление. Албърт Чен, главен оперативен директор на Amazon Studios, е избран за негов заместник и застава начело на подразделението, потвърдиха по-късно от компанията.

Обвиненията срещу Прайс поставят Amazon в центъра на широко обсъжданата в момента тема за злоупотреби с жените в Холивуд, макар че сега стават ясни само детайли по случая. The Information писа през август, че Прайс е разследван във връзка с нежелани сексуални коментари, насочени към Хакет. По-рано компанията обяви, че разглежда въпроса.

Щетите върху Amazon ще зависят до голяма степен от това дали ще се появят още обвинения срещу Прайс и как компанията ще реагира на тях, коментира Глен Селиг, експерт по управление на кризи от Publicity Agency, която е базирана в Тампа, Флорида. „Много по-трудно е за марката да се справи с това, като се има предвид широкото отразяване на скандала с Харви Уейнстийн“, казва експертът.

Базираната в Сиатъл компания за електронна търговия има два телевизионни проекта в развитие с Weinstein Co. и тази седмица обяви, че в момента разглежда случая.

В четвъртък актрисата Роуз Макгоуън обяви в Twitter, че е предупредила Amazon да не работи с Уейнстийн, но от компанията са я игнорирали.

Уейнстийн беше обвинен от Макгоуън и други жени в сексуален тормоз, а в част от случаите и в изнасилване. Той беше уволнен от компанията си Weinsten Co. миналия уикенд. Полицията в Лондон и Ню Йорк разглежда обвиненията срещу него, за които писа The New York Times.

Обвиненията, свързани с Amazon, показват как скандалът с Уейнстийн, който избухна миналата седмица, благодарение на материала на New York Times, отеква в Холивуд и насърчава жените да говорят за нещата, които са преживели. Хакет коментира пред Hollywood Reporter, че се е вдъхновила да разкаже повече, след като е видяла колко много жени публично са разкрили историите си с Уейнстийн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още