IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Disney е пострадала от хакерска атака?

Хакерите вероятно заплашват да публикуват откъси от премиерни филми, ако не получат откупи

12:44 | 16.05.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	&quot;Колите 3&quot; е една от възможните премиери, които са застрашени от изтичане в мрежата. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

"Колите 3" е една от възможните премиери, които са застрашени от изтичане в мрежата. Снимка: Ройтерс

Disney очевидно се превръща в най-новата цел на хакерите, които настояват за плащане на откуп, за да се предотврати публикуването на откраднати медийни материали.

Главният изпълнителен директор на Walt Disney Боб Айгер е заявил пред служители на ABC, която е част от корпорацията, в понеделник, че хакери заплашват да публикуват части от предстоящ филм, освен ако компанията не плати една „голяма сума" във валутата биткойн, поясняват източници пред Hollywood Reporter.

Айгер е заявил, че компанията няма да се съгласи на изнудване, а вместо това очаква да види дали наистина ще се случи публикуването на данните.

Хакерите твърдят, че първо ще пуснат пет минути от филма, чието име Айгер не разкрива, а след това ще пускат по 20-минутни откъси, докато техните искания бъдат изпълнени.

Walt Disney Company е уведомила федерални следователи за казуса. Макар че името на засегнатия филм не е обявено, предстоящите големи премиери на концерна включват „Карибски пирати: Мъртвите не говорят" и „Колите 3".

Disney не е единственото студио, пострадало от хакерски атаки през последните седмици. Хакерска група вече публикува 10 епизода от предстоящия сезон на "Оранжевото е новото черно" през април, след като собственикът Netflix реши да не се поддава на искането за откуп. Същата група назова в онлайн декларация и други медийни групи, чиито филми притежава, сред които бе и ABC, собственост на Disney.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 6 години
защото толкова са високотехнологични :) вече забравих колко години минаха от както ХП-то излезна от съпорт... при нас половината клиенти спряха да ни подават данни, а уж все 'високотехнологични', а реално балък до балък ... но според г-н Василев са с по висока производителност... и те така те.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
deant
преди 6 години
хаха, това не е трагично, направо си е смешно... И освен това е интересно, как такива високо технологични компании са успели да станат жертва на толкова плоска атака.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още