IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И McDonald's ще опита веганските сандвичи на Beyond Meat

Тестовата площадка е Канада, където те ще се предлагат в продължение на 12 седмици в 28 обекта

17:01 | 26.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Сега и най-голямата в света верига за бързо хранене McDonald's се зарази от треската за веганските бургери на Beyond Meat. Канада се превръща в тестова площадка за американската верига, която възнамерява от идната седмица да тества в 28 свои обекта там нов сандвич с веганска плънка на Beyond Meat – в продължение на 12 седмици.

Новият бургер трябва да се предлага под съкращението "P.L.T", което означава Plant, Lettuce, Tomato (растение, маруля, домат). Плънката за бургера е направена ексклузивно от McDonald's в сътрудничество с Beyond Meat, „за да достави емблематичния вкус, който клиентите познават и обичат", се казва в прессъобщението, цитирано от DPA. 

Акциите на Beyond Meat, които утроиха стойността си след IPO-то през май, добавиха около десет процента в предборсовата търговия на Wall Street.

С този ход McDonald's се присъединява към свои конкуренти, като Tim Hortons, KFC и Dunkin' Donuts, които вече предлагат продукти на Beyond Burger. McDonald's също продава вегански бургери в Германия и Израел, където обаче ги произвежда Nestle с марката си Garden Gourmet.

На родния пазар в САЩ McDonald's все още не предлага вегански бургери. За разлика от нея конкурентът Burger King вече ги предлага в Америка, разчитайки на вегански банички от производителя Impossible Foods.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още