IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И най-скъпите отбори в Шампионска лига са...

Пет отбора в лигата надхвърлят цената от 1 млрд. евро

11:39 | 14.02.20 г.
<p>
	<em>Снимка: EPA/SERGEY DOLZHENKO</em></p>

Снимка: EPA/SERGEY DOLZHENKO

Пет отбора в Шампионска лига надхвърлят цената от 1 млрд. евро. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Турнирът на богатите се подновява във вторник с най-интересната си част – фазата на директните елиминации. "През лятото единствено Манчестър Сити и Барселона минаваха границата от 1 млрд. евро. Към тях вече можем да прибавим Реал Мадрид, ПСЖ и Ливърпул. Ситуацията с мърсисайдци е интересна. За последните два трансферни прозореца от "Анфийлд" взеха единствено Сеп ван ден Берг за 1,9 млн. евро и Такуми Минамино за 8,6 млн. евро. Но играчите на "червените" вдигнаха цените си многократно в последните месеци заради фурора във Висшата лига. Там от 25 мача отборът има 24 победи и 1 равенство и води с 22 точки пред Сити", обясни Коларов.

Той говори и за двойките на 1/8-финалите в турнира. "Два от отборите, които струват над 1 млрд. евро се изправят един срещу друг. Това са Реал и Сити. Очакват ни интересни сблъсъци. Атлетико Мадрид – Ливърпул също е сред интригуващите срещи. Ще видим два коренно различни стила на игра да се противопоставят. До момента отборът на Юрген Клоп не се е изправял срещу съперник като "дюшекчиите" и е интересно как ще се справи", каза още Коларов.

Гостът не подмина и големия успех на Едмонд Назарян, който стана европейски шампион до 55 кг. Говори и за дербито между Левски и ЦСКА.

Oще по темата вижте във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още