IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Prada се отказва от естествената кожа

Компанията ще продаде оставащите количества и няма да създава нови

21:50 | 22.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

И италианският моден концерн Prada ще се откаже в бъдеще от естествената животинска кожа с косъм в дизайните си и новите си продукти, започвайки от дамските си колекции пролет-лято 2020, обяви компанията в Милано. Инвентарът ще се продаде, докато сегашните количества не се изчерпят.

Акцентът върху „иновативните материали" дава възможност да се „проучат новите граници на креативния дизайн", като същевременно се отговори на търсенето на етично коректни продукти.

Така Prada се присъедини към „Fur Free Alliance“ , коалиция от организации за защита на животните срещу модата с кожа. Движението показва, че „козината едва ли ще се върне като приета тенденция". „Това е чудесен ден за животните“, казва Бриджит Уле, програмен мениджър на асоциацията, цитиран в прессъобщение.

„Prada Group е отдадена на иновацията и социалната отговорност, а нашата политика срещу ценните кожи, постигната след позитивен диалог с Fur Free Alliance, е продължение на тази ангажираност“, каза Миучия Прада от италианската компания.

През декември модната компания Chanel обяви, че в бъдеще няма да ползва козина и кожа от екзотични животни. Лейбъли като Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Tom Ford, Stella McCartney, Vivienne Westwood, Comme des Garçons и Versace взеха подобни решения още преди години. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още