IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония се насочва към индустрия, която може да ѝ донесе 30 млрд. долара годишно

Страната може да приеме нов закон, който ще допусне отварянето на казина

16:40 | 14.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Япония залага на казината в опит да насърчи своята икономика, пише CNN.

Очаква се японският парламент да одобри нов закон, който ще проправи път на хазартната индустрия, която може да генерира повече от 30 млрд. долара годишно, изчисляват анализатори.

Досега казината бяха нелегални в третата по големина икономика в света.

„Водещите оператори в света смятат Япония за Светия граал като се има предвид потенциалният размер на пазара“, коментират анализатори от CLSA.

Големи играчи като Las Vegas Sands и MGM Resorts са силни претенденти за навлизане в японската индустрия, твърдят експерти. Местните фирми обаче също ще имат важна роля.

Не всички обаче приветстват промените. Узаконяването на казината среща малка обществена подкрепа.

"Проблемът не е дали са позволени места за залагания, а за мерките за справяне с пристрастяването към хазарта“, коментира Норико Танака, генерален секретар на група, която се бори с подобни пристрастявания.

Обществено запитване на японската телевизия NHK показва, че 44% от анкетираните са против откриването на казина, докато само 12% ги подкрепят. Останалите не са взели решение по въпроса.

Част от формите на залагане вече са позволени в Япония. Сред тях се нареждат контролираното от правителството залагане на конни надбягвания и пачико – изключително популярна игра, наподобяваща пинбол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още