IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IETM събира професионалисти в сферата на съвременните изкуства в София

Събитието ще акцентира както върху творческите процеси, така и върху бизнес измеренията в света на културата

15:05 | 15.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: IETM Facebook page</em></p>

Снимка: IETM Facebook page

Международната среща за съвременни изкуства IETM започва в четвъртък в София с цел да представи нови възможности за партньорства и решения в сферата на културата.

IETM ще се проведе между 16-и и 19-и октомври в Националния дворец на културата, а част от него ще бъде ACT Фестивалът за свободен театър. Събитието ще събере изпълнители и професионалисти от цял свят и ще отговори на ключови въпроси за днешното състояние на културата и оформянето на стратегиите за бъдещето.

Събитието ще акцентира върху новите идеи, устойчивите модели в областта на културата, измерването на въздействието на художествените практики, укрепването на връзките с публиката, мобилността на хората в изкуството, икономическите измерения на изкуството и редица други въпроси, които ще бъдат в центъра на дискусиите.

„Основната цел на IETM е да събере професионалистите от културния сектор и да улесни връзките между тях“, заяви пред Investor.bg Мишел Кере, координатор събития и международни срещи в екипа на международната мрежа за изпълнителски изкуства.

По думите му има няколко изисквания, на които един град трябва да отговаря, за да бъде домакин на това събитие. На първо място е желанието за подобна крачка, а на второ – хората, които мислят за бъдещето.

„Най-важни са местните хора. Не става дума за сградите, а за това кой живее в града, кои са артистите и какво точно правят. Разбира се, трябва да бъде интересно и вдъхновяващо място“, категоричен е Кере.

„Срещата е в София – място, където преходът е постоянен процес, който ще насърчи участниците да създадат пространство за проучване на нови възможности и да видят промяната като начин за укрепване и развитие“, посочват организаторите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още