IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Игра на тронове" напусна Хърватия, но яхтите остават

Само през последните пет дни адриатическата страна е била посетена от 55 яхти

13:58 | 21.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

За да обикаляте Хърватия, нямате нужда от дракони като тези на Денерис Таргариен, а само от яхта. Или от 55 яхти, пише Bloomberg.

Желязна флотилия от суперяхти е актостирала в Хърватия през юли, като е удвоила размера си спрямо предходния месец. 55 яхти са пуснали котва край брега на адриатическата страна само през последните пет дни. Те са намерили пристан в популярни градове като Сплит и Дубровник, снимачни площадки за прочутия континент Вестерос от сериала на HBO „Игра на тронове“.

Въпреки че Хърватия обичайно е посещавана от голям брой супер яхти през юли, тази година те са с 13 повече спрямо същия период на 2018 г. и това отрежда на страната шестото място в общата класация на най-посещаваните от яхти страни в света.

Месецът е бил добър и за Гърция и Франция. През юли Гърция е била посетена от 20 яхти повече, което й отрежда второто място по най-голям ръст на месечна основа. Първото място е за Франция, която е приела с 42 яхти повече спрямо същия период на миналата година.

Испания не е имала такъв късмет. Тя е била посетена от 31 яхти по-малко през юли спрямо същия период на миналата година, което я поставя след Гърция в общата класация на страните, които приемат най-голям брой яхти. Тя се оглавява от Италия, а САЩ се свличат до третото място в подреждането.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още