IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Игралната индустрия в Макао отбеляза шести пореден месец на спад

Приходите продължават да се свиват заради кризата с коронавируса

14:28 | 01.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Justin Chin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Приходите на игралната индустрия в Макао отбелязаха шестия си пореден месец на спад през март, тъй като казината са засегнати от карантината и ограниченията за пътуване в Китай, които държат играчите далеч по време на пандемията, пише Bloomberg.

Брутните приходи от игри са достигнали 5,26 млрд. патака (658,7 млн. долара) през март, което е с близо 80% по-малко спрямо година по-рано, сочат данни на Бюрото за инспекция и координация на игралната индустрия.

Сумата съответства на средната прогноза за 79,5% спад след 88% понижение през февруари.

Спадът подчертава дългия път, който трябва да изминат операторите на казина, докато се опитват да се възстановят и да отворят отново врати след 15-дневната блокада през февруари за овладяване разпространението на коронавируса. Спирането на дейността се случи, след като най-големият игрален център в света вече месеци наред се сблъскваше с протестите в Хонконг и продължаващата две години търговска война.

Въпреки че 80% от масите за игра отново заработиха до средата на март, посетителите са по-малко, тъй като Китай, най-големият източник на играчи, включително и VIP такива за Макао, продължава да контролира индивидуалните и групови визи заради мерките, свързани с Covid-19.

Бавното възстановяване, свързано с 14-дневната карантина, наложена в китайската провинция Гуандун в края на март, която JP Morgan определи като „равнозначна на затваряне на казината“ за Макао. При малкия брой полети, почти всички посетители влизат в Макао през сухопътната границата с Гуандун.

Индексът Bloomberg Intelligence за операторите на казина в Макао спадна с 24% през март, докато коронавирусът се разпространяваше бързо по целия свят. За сравнение бенчмаркът Hang Seng Index се сви с 10 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още