IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Играта на играчките" запазва доминацията си в боксофиса в Северна Америка

Филмът успя да се пребори с новите премиери

10:12 | 01.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Toy Story Facebook page</em></p>

Снимка: Toy Story Facebook page

“Играта на играчките 4” на Walt Disney остава на челна позиция в боксофиса в Северна Америка, въпреки че се бори с по-слабото представяне на продълженията на филмови продукции, и се изправи пред редица летни заглавия, пише Bloomberg.

Филмът събира 57,9 млн. долара от продажбата на билети в кината в САЩ и Канада, сочат данни на Comscore. За сравнение, анализаторите очакваха сумата да е в диапазона между 61 и 65 млн. долара.

Новите премиери - “Анабел 3” на Warner Bros. и "Вчера си е за вчера" на Universal Pictures, дебютират съответно на второ и трето място.

Приходите на “Играта на играчките 4” намаляват с 52 на сто от премиерата, която достигна 121 млн. долара. Това може да бъде сравнено със спада от 56% на продукцията на Disney “Феноменалните 2” във втория ѝ уикенд миналото лято и с 46% срив на “Търсенето на Дори” през втория уикенд на лентата по кината през 2016 г.

“Анабел 3” събра 20,4 млн. долара. Прогнозата на анализаторите беше за между 16 и 27 млн. долара, което е под генерирното от двата филма от франчайза, излезли до момента. Техните дебюти достигнаха съответно 37 и 35 млн. долара. Продукцията дебютира още във вторник, благодарение на което успя да привлече част от феновете още преди уикенда.

“Вчера си е за вчера” е режисиран от създателя на “Беднякът милионер” Дани Бойл. Сценарист е Ричард Къртис, познат с работата си по “Наистина любов”. Филмът дебютира през май, в последната вечер на фестивала Tribeca, а вече има 60% положителни отзиви в Rotten Tomatoes. Продукцията генерира 17 млн. долара в рамките на премиерата си в сравнение с прогнозата за 10-12 млн. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още