IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Играта на санкции застрашава Jack Daniel's

Производителят на популярното уиски Brown-Forman предупреждава за представянето си в Русия

10:01 | 28.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Koмпанията, произвеждаща уискито Jack Daniel's, изпитва трудности в Русия, тъй като заради играта на санкции операциите на западните компании са поставени под натиск, пише CNN Money.

Brown-Forman предупреждава за представянето си в страната.

„Геополитическата среда остава крехка, особено в Русия, където контролът над традиционните американски марки се затяга“, коментират от компанията в прессъобщение.

Предупреждението идва само няколко дни, след като руските държавни медии съобщиха, че надзорните органи са открили отрова от насекоми в проби, взети от Jack Daniel's Tennessee Honeу. Партиди от уискито бяха изтеглени от редица магазини.

От Brown-Forman отричат, че в продуктите е имало нещо вредно, и добавят, че руските власти не са се свързали с ръководството относно проблема.

Brown-Forman е още един западен конгломерат, който изразява опасения относно средата за правене на бизнес в Русия. McDonald's вече затвори няколко свои ресторанта.

Миналата седмица производителят на бира Carlsberg също предупреди, че годишните му резултати ще бъдат по-слаби от първоначалните прогнози поради спад на търсенето на руския пазар.

Като цяло обаче перспективите пред Brown-Forman не са толкова лоши. Компанията оповести удвояване на продажбите си в Русия през последното тримесечие, приключило на 31 юли.

Освен това производителят на спиртни напитки очаква значителен ръст на годишните продажби и печалба, но предупреждава, че оптимистичните очаквания са направени при допускането, че световните пазарни условия няма да се влошат още.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още