IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IKEA обмисля партньорство с руски компании

Продажбите на компанията в Русия са се покачили с 2% през настоящата фискална година

16:32 | 10.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Световният лидер в търговията на дребно с мебели IKEA Group възнамерява да подпише договор за стратегическо партньорство с руски компании, за да навлезе по-сериозно в онлайн търговията в Русия, предава Ройтерс.

IKEA притежава 14 магазина в страната, като през последната година тя се е фокусирала върху привличането на онлайн клиентите.

Компанията планира да отвори повече от 100 обекта през настоящата финансова година, обмисляйки партньорство с някои руски компании, заяви Понтус Ернтел, мениджър дистрибуция в IKEA за Русия. 

Мебелният търговец на дребно вижда възможност да отвори големи хипермаркети в страната, като в същото време обмисля и вариант за изграждане на малки, локални магазини.

Продажбите на компанията в Русия са се покачили с 2% през настоящата фискална година.

В глобален план тези продажби също се увеличават с 4,5 на сто до 38,8 млрд. евро (44,6 млрд. долара) на фона на ръста на онлайн продажбите и разрастването на търговската верига.

Магазините на компанията са притежание на общо 11 франчайзa, като сред тях IKEA е най-големият.

През септември стана ясно, че търговецът възнамерява да отвори първия си магазин за мебели в Украйна през следващата година заради подобрения бизнес климат в страната.

Местни медии разкриха, че IKEA е подписала споразумение с намиращия се в Киев Ocean Mall до метростанция „Либидска“ за наемане на обект от около 4 000 квадратни метра.

През август IKEA се превърна в първия голям независим търговец на дребно, който получи одобрение за преки чуждестранни инвестиции в Индия, изграждайки своя първи голям магазин в страната в близост до многомилионния град Хайдерабад.

До 2025 г. се планира откриването на още 24 магазина, като следващият ще бъде открит през идната година в Мумбай. Досега компанията от Швеция е придобила четири терена в Индия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още