IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IKEA очаква 8-10% ръст на годишните си продажби

Компанията може би ще постигне целта си за 50 млрд. евро продажби през 2020 г.

12:25 | 09.06.16 г.
<p>
	Главният изпълнителен директор на IKEA Group Петер Агнефял. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на IKEA Group Петер Агнефял. Снимка: архив Ройтерс

Компанията за продажба на мебели IKEA Group очаква през тази фискална година да увеличи продажбите си с 8% до 10%. Групата вероятно ще постигне целта си за продажби в размер на 50 млрд. евро (56,9 млрд. долара) през 2020 г., обяви главният изпълнителен директор Петер Агнефял, цириран от Ройтерс.

Според него компанията се движи добре в изпълнението на плановете си.

Той допълва, че тенденциите в търсенето остават подобни на миналогодишните, като продължава възстановяването на най-големия пазар на компанията – Европа.

В Китай, ключов пазар на IKEA по отношение на растежа ѝ, компанията не се повлиява от забавянето на икономическия растеж, коментира още Агнефял.

"От три години се говори за това, че Китай се забавя. Не виждаме такива знаци“, обясни той.

Веригата отчете 11,5% ръст на продажбите за миналата фискална година до 32,7 млрд. евро.

Онлайн продажбите на IKEA, които за миналата фискална година, завършила през август, достигнаха 1 млрд. евро, се очаква да нараснат с около 40% през тази година, приблизително колкото беше годишният растеж през предните три години, обясни Агнефял.

За момента компанията е спряла инвестициите си в Русия, където някога се радваше на голям растеж. Същевременно веригата планира да отвори първия си магазин в Индия от повече от година – в Хайдарабад. В момента се приключват сделки и за закупуването на земя в Ню Делхи, Бангалор и Мумбай.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още