IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономичните градски коли в центъра на автоизложението във Франкфурт

Над 1 000 са регистрираните участници, очаква се тазгодишното издание, което е първото след края на рецесията, да постигне успех

17:23 | 13.09.11 г.
<p style="text-align: center; ">
	Моделът Up на Volkswagen. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Моделът Up на Volkswagen. Снимка: Ройтерс

Автомобилното изложение във Франкфурт традиционно ще бъде дом на най-новите модели на водещите марки в индустрията на фона на развилнялата се дългова криза в Европа и опасенията за икономическото възстановяване на САЩ, пише CNBC.

Сред най-обещаващите модели са Porsche 911 Carrera, Up на Volkswagen – най-новият член на семейството на миниатюрните и икономични градски коли, както и дългоочакваното BMW i3 – малкият електрически автомобил с олекотена конструкция благодарение на приложената иновативна технология за подсилена с карбон пластмаса.

Fiat също излиза с модифициран модел на малката си Panda, а Toyota представя нова версия на популярния си хибрид Prius – Prius+ със 7 места. Двуместният Smart също излиза с електрическа версия.

Ford Motor ще се представи на изложението с Evos – концептуален лек автомобил, който няма да влезе в серийно производство, но показва елементи от дизайна, които ще се появят в други модели на компанията.

Въпреки икономическите проблеми, тазгодишното 64-то издание на изложението във Франкфурт ще е доста по-жизнерадостно в сравнение с това от 2009 г., което се проведе в разгара на рецесията. И ако тогава едва 781 участници се бяха записали, то сега участниците са малко над 1 000.

Във вторник и сряда автомобилното изложение ще бъде отворено за журналисти. Официалното откриване е в четвъртък, от канцлера на Германия Ангела Меркел. Изложението ще посреща посетители до 25 септември.

Снимки на някои от последните икономични градски коли вижте в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още