IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономиката на Макао се срина с 26,4%

Лошите резултати за второто тримесечие идват след спада от 24,5% през първите три месеца

15:29 | 31.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Икономиката на Макао потъна до най-ниските си нива от 2011 г. насам, след като високият клас комарджии избягват най-големия хазартен център в света на фона на все повечето репресии в района с особен статут в Китай, съобщава Bloomberg.

В града, където хазартът формира четири пети от икономическото производство, БВП се срина с 26,4% през миналото тримесечие, сочат правителствени данни. Понижението идва след резкия спад от 24,5% през първото тримесечие.

Това означава, че БВП на Макао възлиза на 77,5 млрд. патака (9,7 млрд. долара) по съпоставими цени, като това са най-ниските му стойности от началото на 2011 г.

Като единствен китайски град, където хазартът е законен, Макао отбелязва спад на брутните приходи от казината за 14-ти пореден месец заради корупционните репресии на местното правителство, което държи играещите с високи залози на тръни. Забавящата се икономика на Китай допълнително възпря посещенията на масовите комарджии и туристи.

Във вторник правителството вероятно ще съобщи, че хазартният срив за август се е задълбочил до 37,8%, сочи средната оценка на седем анализатори, анкетирани от Bloomberg. Резултатите се очакват въпреки постепенната облекчаваща политика от началото на годината, която донесе надежди, че индустрията се възстановява.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 10:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още