IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск най-сетне започна да печели пари... с огнехвъргачки

Boring Company вече има 10 хил. поръчки за новия продукт, който струва 500 долара

09:27 | 31.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Boring Company</em></p>

Снимка: Boring Company

Американският предприемач и мултимилиардер Илон Мъск има проблеми със спазването на обещания. И по-точно – със спазването на сроковете. Той ту не успява с компанията си Tesla да произведе обещаното количество коли от даден модел, ту при друга своя компания – Space-X, изпуска да изстреля някоя ракета.... с няколко години. 

Въпреки това сега той има шанса да спази едно дадено макар и на майтап обещание – през декември Мъск обяви, че ако успее да продаде 50 хил. бейзболни шапки на своята Boring Company, ще стартира продажбата на огнехвъргачки.

Boring Company е друг проект на предприемача – с него той възнамерява да пробие тунели в Лос Анджелис, за да реши транспортните проблеми на града.

Е, Мъск наистина успява да се освободи от шапките. И, понеже обича подобни акции, сега той дава възможност за предварителни поръчки на своята изглеждаща като оръжие огнехвъргачка с единична цена от 500 долара заедно с доставката.

„Ще оживи всеки купон“, рекламира компанията му новия артикул, който е назован като „най-сигурната в света огнехвъргачка“. Има и клип, който показва как двама младежи си играят с нея.

Разбира се, компанията е помислила и за пожарогасител. Той може да се поръча за 30 долара отново от сайта на The Boring Company. Вече са били поръчани 17 хил. огнехвъргачки, написа Мъск в Twitter. Лимитът на производството е 20 хил. броя. Така се оказва, че приходите ще възлязат на 10 млн. долара.  

За какво, освен за партита, може да служи един такъв битов предмет? В САЩ те са популярни устройства за борба с плевели. Други пък ги използват, за да топят снега в дворовете си през зимата. 

Обичайно въодушевлението сред феновете на Мъск е огромно, както показва и оживената дискусия с него в Twitter. Така например над 360 хил. харесвания получава негово изказване там, с което той определя всички слухове като напълно погрешни за това, че работи над зомби апокалипсис, за да засили търсенето на своя нов продукт. По думите му за такъв апокалипсис са нужни милиони зомбита. Къде Мъск щял да намери такава фабрика, в която да произведе толкова зомобита?

Междувременно разработчик на игри пита предприемача дали не иска да ползва черно-бялата огнехвъргачка в играта Borderlands. Мъск отговаря накратко: „Сигурно".

Дали обаче и властите в ЕС ще са благосклонни към новия продукт на компанията, не е ясно. На континента подобни  огнехвъргачки, използвани в някои войни, се възприемат по-скоро в ролята, която предвижда и разработчикът на игри – като оръжие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още