IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите са силно привлечени от бизнеса на Nestle за студени месни продукти

Smithfield, Cargill, Tyson Foods Inc., китайската Cofco Corp. и Sigma Alimentos SA de CV от Мексико са сред потенциалните купувачи на Herta

12:04 | 09.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Nestle</em></p>

Снимка: Nestle

Продажбата на бизнеса на Nestle SA за студени месни продукти Herta може да привлече интереса на редица инвеститори, включително на американското дружество за пакетиране на месо Smithfield Foods Inc., част от китайската WH Group of China, и влиятелния агроконцерн Cargill Inc, предава Bloomberg. 

Швейцарската компания планира да изпрати през този месец маркетингов материал на потенциални инвеститори, включително на Tyson Foods Inc., китайската Cofco Corp. и Sigma Alimentos SA de CV от Мексико, поясняват още източниците. Nestle работи със съветник, за да се освободи от марката в сделка, която би могла да оцени подразделението на между 800 млн. и 1 млрд. долара, поясняват източниците, които са поискали да не бъдат идентифицирани.

Разискванията са на ранен етап и няма гаранция, че преговорите ще доведат до сделка, поясняват още запознатите. Фондове също да се включат в наддаването, поясняват още те. Представители на Nestle, Cargill и Tyson са отказали да коментират темата. Представител на Smithfield, най-големият производител на свинско месо в света и собственост на китайската група WH, също отказа да коментира. Представители на Cofco и Sigma не са отговорили на исканията за позиция.

През февруари Nestle обяви, че ще пусне за продажба бизнеса си с готови месни продукти, тъй като главният изпълнителен директор Марк Шнайдер бе подложен на натиск от акционера активист Даниъл Льоб да увеличи печалбата. Планът също така следва възхода на тренда за здравословни храни, който подтиква Nestle да търси алтернатива на протеините на растителна основа.

Основана преди повече от век в Германия, Herta продава преработено месо в континентална Европа. Другите продукти включват миксове от торти и бисквити, пай и тесто за пица. Herta е генерирала годишни приходи от продажби в размер на 680 млн. франка (681 млн. долара) през миналата година.

Потенциалната сделка може да добави нова стойност към оценените на 8,1 милиарда долара сделки за придобивания на производители на месни продукти, обявени в световен мащаб през последните 12 месеца, показват данните на Bloomberg.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още