IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южна Корея посреща Legoland през 2017 г.

Marlin Entertainment ще отвори тематичен парк в страната

16:21 | 28.11.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Британският оператор на атракции за забавление Merlin Entertainment ще отвори тематичен парк Legoland в Южна Корея като част от своите дългосрочни планове за експанзия и генериране на повече печалба от чуждестранни пазари, предава Ройтерс.

Marlin, която е вторият най-голям оператор на атракциони след Walt Disney, заяви, че новият парк ще струва около 172 млн. паунда (269,8 млн. долара).

Компанията ще инвестира около една трета от тази сума, а останалата ще дойде от компания за недвижими имоти, финансирана от местни инвеститори.

Паркът ще отвори врати през 2017 г. в северния град Чунчон, провинция Гангуон, и ще се присъедини към разрастващото се портфолио от паркове Legoland по света, които вече са шест на брой.

Merlin, която се листна на борсата в Лондон през ноември миналата година, твърди, че има за цел да разшири своята дейност в Америка и Азиатско-тихоокеанския регион.

В момента компанията генерира повече от 60% от приходите си от Великобритания и континентална Европа, но целта ѝ е да печели по равно от Европа, Северна и Южна Америка, както и от Азиатско-тихоокеанския регион.

През юли Merlin обяви, че води преговори за повече от един Legoland в чужбина, след като продажбите в американските ѝ обекти нараснаха през първата половина на годината, стимулирани от премиерата на лентата „ЛЕГО: Филмът“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още