IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ювентус не губи само Роналдо - изтрива и 17 млн. долара от трансфера на играча

Торинският гранд, собственост на милиардера Джани Анели, плати преди три години около 100 млн. евро за португалската футболна легенда

12:51 | 31.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Италианският футболен клуб Ювентус ще прибере 15 млн. евро, след като се съгласи в рамките на миналата седмица да продаде 5-кратния носител на „Златната топка“ Кристиано Роналдо на британския Манчестър Юнайтед, съобщава Bloomberg. 

Торинският гранд, собственост на милиардера Джани Анели, плати преди три години около 100 млн. евро за португалската футболна легенда. Това означава, че сделката с Манчестър Юнайтед генерира отрицателно икономическо въздействие от приблизително 14 млн. евро (17 млн. долара) за фискалната 2020-2021 г. за Ювентус поради частично отписване на нетната балансова стойност на правата за регистрация на играча.

Макар Ювентус на два пъти да спечели първенството в Италия с Роналдо, клубът не успя да извоюва европейска купа с португалеца – цел, с която успя да привлече футболиста от Реал Мадрид.

Продажбата на Роналдо, чийто трансфер ще се изплаща от Манчестър Юнайтед през следващите пет години, може да генерира допълнително 8 млн. евро за Ювентус въз основа на представянето на играча.

Португалецът публикува видео в Instagram, в което описва напускането на Ювентус с думите „накрая можем да се обърнем назад и да осъзнаем, че постигнахме велики неща, не всичко е било, както сме искали, но все пак написахме една много красива история заедно“.

В момента Роналдо е на лагер с националния отбор на Португалия. Очаква се звездата да направи повторен дебют за Юнайтед на 11 септември срещу Нюкасъл. Той ще печели над 560 хил. паунда седмично в рамките на своя нов двегодишен договор с британския отбор.

Роналдо се завръща в Манчестър Юнайтед след около 12 години, откакто напусна клуба, за да играе за Реал Мадрид.

От януари насам цената на акциите на Ювентус се понижи с около 6%, с което пазарната капитализация на клуба достига около 1 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още