IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иванка Тръмп на дело за "кражба" на италиански дизайн на обувки

Италианският производител Aquazzura твърди, че президентската дъщеря е заимствала дизайна на популярен модел сандали

14:12 | 24.06.17 г.
<p>
	<em>Иванка Тръмп. Снимка: Ройтерс</em></p>

Иванка Тръмп. Снимка: Ройтерс

Иванка Тръмп ще трябва да даде показания по дело, заведено от италиански производител на обувки във връзка с авторските права върху модел от нейната марка. Това постанови в петък съдия Катрин Форест от съда в Манхатън, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Съдийката не се е съгласила с аргументите на адвокатите на Иванка Тръмп, които твърдят, че клиентката им е твърде заета, за да отговори на въпросите за случая. Форест е решила, че дъщерята на президента Доналд Тръмп може да свидетелства не в Ню Йорк, а във Вашингтон, където в момента живее. Иванка, която е и съветник на американския президент, трябва да се яви пред съда до края на октомври тази година.

Обвинението в плагиатство срещу нея и компанията й IT Collection стана известно през юни 2016 г. Италианският производител на обувки Aquazzura Italia SRL твърди, че президентската дъщеря е заимствала дизайна на популярен модел сандали с 10-сантиметрови токчета за над 780 долара.

Тръмп пуснала същите обувки под собствена марка Hettie за около 150 долара. Техен производител е Marc Fisher Holdings, чиито представители по-рано определиха обвиненията като безпочвени и целящи популярност.

Съдията намира за уместни показанията, тъй като Иванка Тръмп казва, че участва активно във взимането на решения в компанията си. Даването на показания ще отнеме не повече от два часа, посочва БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още