IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният и оперативният директор на Groupon се оттеглят

Не е ясна причината за решението им

15:41 | 26.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Компанията за онлайн търговия Groupon обяви, че главният ѝ изпълнителен директор и главният оперативен директор се оттеглят от постовете си, като решение влиза в сила веднага, пише Wall Street Journal.

Рич Уилямс се отказа от поста на изпълнителен директор и член на борда на директори, докато Стив Кренцър – от този на оперативен директор, но и двамата остават назначени в Groupon, посочва компанията.

„Условията на раздялата ни с господин Уилямс и господин Кренцер ще бъдат разкрити, когато са ясни и необходими“, коментират още от Groupon.

Арън Купър, който последно беше президент на бизнеса в Северна Америка, поема управлението, докато компанията търси постоянен главен изпълнителен директор.

Groupon не коментира причината за промените във висшия мениджмънт, нито за позициите, на които двамата остават в компанията. Освен това не е обяснила нищо за вакантната позиция на главен оперативен директор.

Представител на компанията не е открит веднага за коментар по въпроса.

Базираната в Чикаго Groupon свързва потребители с местни търговци, като предлага намаления на различни стоки, услуги и активности.

„След като прекарах 10 години в Groupon, видях компанията да се развива от малка, базирана на имейл платформа, в това, което вярваме, че ще бъде водеща онлайн дестинация за преживявания“, коментира Купър в изявление. „Имаме силен екип, който е в постоянна комуникация с нашата общност, работи по възможностите за поддръжка по нови начин в тези несигурни времена, докато продължаваме да се фокусираме върху засилването на лидерската позиция на Groupon”, посочва още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още